Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 De PC Cursus – Helppagina | Computaal LinkedIn TrainingenNIEUWE CURSUS!

Een training die gericht is op effect en efficiëntie. Voor mensen met èn zonder computer ervaring. Met praktische tips en verrassend slimme tricks. Informatief en doelgericht. Anders dan anders!

Wil je meer weten?

NeenJa

NIEUWE CURSUS!

Een training die gericht is op effect en efficiëntie. Meer weten?

OK

Gefilterde resultaten:

Zoekterm niet gevonden op deze pagina

Stel je filter bij of gebruik onderstaand formulier om in de hele cursus te zoeken.
Hulppagina bij De PC Cursus

Navigatie

Menu

Het blauwe menu bovenaan de pagina bevat een koppeling naar de Index pagina voor een overzicht van de verschillende onderwerpen en koppelingen naar de hoofdonderwerpen.
Het menu blijft zichtbaar bovenaan je scherm wanneer je omlaag bladert.#Navigatie #Menu

Breadcrumbs

Via het breadcrumbs-menu (de ‘broodkruimels’) kun je op ieder moment zien waar je bent (de witte tekst). Je kunt altijd je weg terug vinden naar een van de bovenliggende pagina’s via het hoofdonderwerp (de gele tekst) of de algemene index (het oranje logo).

Voorbeeldafbeelding van het breadcrumb-menu

Voorbeeld van het ‘breadcrumbs’-menu

Net als het blauwe hoofdmenu blijft ook het breadcrumbs-menu altijd zichtbaar bovenaan je scherm, tenzij je Internet Explorer gebruikt of Microsoft Edge.#Navigatie #breadcrumbs #broodkruimels

Onderwerpen op deze pagina

Deze vind je in de lijst met de groene achtergrond in de rechter zijbalk. Dit zijn de hoofdonderwerpen die op de pagina aan bod komen. Wanneer je klikt op een van de onderwerpen in de lijst verspringt de pagina naar dat onderwerp.#Navigatie #Onderwerpen

Koppelingen

De PC Cursus gebruikt verschillende ikoontjes om aan te geven wat koppelingen doen wanneer je er op klikt.

 • : geeft een koppeling aan naar een andere pagina binnen De PC Cursus.
  Voorbeeld: De Computer
 • : geeft een koppeling aan naar een onderwerp binnen de pagina die je aan het lezen bent in De PC Cursus.
  Je vindt alle onderwerpen die beschreven worden op de huidige pagina altijd in de rechter kolom (“Onderwerpen op deze pagina”).
  Voorbeeld:
 • : geeft aan dat de koppeling verwijst naar een pagina op een andere website. De pagina zal in een nieuw tabblad in je browser worden geopend. Wanneer je het tabblad sluit, keer je terug naar de verwijzende pagina van De PC Cursus.
  Voorbeeld: Microsoft Office 365
 • : geeft aan dat de koppeling verwijst naar een artikel op Wikipedia dat geopend zal worden in een nieuw tabblad in je browser.
  Voorbeeld: Tim Berners-Lee

#Navigatie #koppelingen

Terug naar boven

Zodra je omlaag bladert op een pagina verschijnt aan de rechterkant onderaan de pagina een oranje pijl. Wanneer je die aanklikt verspringt de pagina naar boven.#Navigatie #terug #boven

Informatie

Popup informatie

Soms is bepaalde informatie handig als extra toelichting op een term of naam. Tekst waar extra informatie beschikbaar voor is wordt ‘onderstippeld’. Ook zie je een ikoontje rechts van de betreffende tekst, zoals hieronder:

“In 1991 werd de eerste websiteDe eerste websiteDe eerste website werd ontwikkeld door de Britse natuurkundige en informaticus Tim Berners-Lee om grote hoeveelheden documenten te ontsluiten voor andere wetenschappers.
De website heette ‘The World Wide Web project’. Hij werd gepubliceerd op 6 augustus 1991 en is nog steeds online.
online gezet.”

Wanneer je de muiscursor over de onderstippelde tekst beweegt, wordt de extra informatie getoond. Daarin kunnen ook koppelingen of afbeeldingen zijn opgenomen.#Informatie #popup

Achtergrondinformatie

De onderstaande balk geeft aan dat er meer informatie beschikbaar is over een onderwerp.

Klik hier voor meer informatie

Hier kun je achtergrondinformatie lezen over een onderwerp, bijvoorbeeld met betrekking tot de ontstaansgeschiedenis van de computer of van internet, of waarvoor je Boolean Search kunt gebruiken.

Klik op de balk om de achtergrondinformatie te tonen. Klik nogmaals op de balk om de achtergrondinformatie weer te verbergen.

#Informatie #Achtergrondinformatie

Zoeken

Tekstfilter

Het tekstfilter vind je bovenaan in de rechter zijbalk.

Met dit textfilter kun je eenvoudig tekst zoeken in de pagina die je aan het bekijken bent. Zodra je begint te typen in het zoekveld (het filter), wordt de tekst aan de linkerkant van de pagina gefilterd en worden alle onderwerpen getoond waar het getypte woord in voorkomt.

Alleen complete woorden worden getoond, zodra die overeenkomen met wat je intypt, dus niet delen van woorden. Is een woord gevonden dat overeenkomt, dan krijgt het een gele achtergrond, zodat je makkelijk kunt zien waar het staat in de tekst en wat de context is.

Indien het woord dat je zoekt een apart onderwerp is op de pagina, dan typ je een hashtag (#) voor het woord.
Onderwerpen op een pagina kun je ook vinden door gebruik te maken van de gelabelde woorden in de rechter zijbalk (zie ).

Om een filter te wissen, wis je de tekst die je hebt ingetypt in het filter. Om een nieuw filter toe te passen, dien je ook eerst de tekst te wissen die je hebt ingetyp.#Zoeken #Tekstfilter