Twitter is je vriend!

Twitter is je vriend!Deze week geef ik de eerste van zes workshops deze maand, twee over LinkedIn en twee over Twitter. Een van de vragen die ik altijd krijg is:

Waarom zou ik Twitter zakelijk moeten gebruiken?

Mijn eerste antwoord is dat je natuurlijk niets ‘moet’. Maar probeer er wel open voor te staan. Hieronder noem ik een aantal voordelen van het zakelijk gebruik van Twitter.

Met Twitter kun je je vlug en makkelijk een groter geografisch gebied bereiken dan met veel andere sociale media. Social media ‘are here to stay’ en bovendien een enorm handige manier om te communiceren met je doelgroep (want je hebt immers een doelgroep gedefinieerd, toch?).

Ook Twitter is een uitstekend communicatiemiddel. Sceptici hoor ik altijd zeggen: ‘daar heb ik geen tijd voor’ of ‘er wordt zoveel onzin verteld op Twitter’. Maar dat zijn slechts excuses om je er niet in te verdiepen. Zodra je dat wel doet, merk je namelijk dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten, dat je al het gekwetter voor een groot deel kunt uitfilteren en dat het je daarnaast heel veel voordelen oplevert.

En zeg nou zelf: je wilt je bedrijf toch laten groeien?! Twitter is een onmisbaar gereedschap, waarmee je je kunt voorstellen aan je mogelijke klanten die met jou zaken willen doen. Bovendien kun je Twitter gebruiken om de vragen van die klanten allemaal in één keer te beantwoorden.

En dat gebrek aan privacy dan? Tuurlijk, je leest over bedrijven die foutjes maken, servicebureaus die naar verkeerde klanten Direct Messages sturen of een privébericht sturen naar iedereen. Fouten zijn snel gemaakt. Maar geldt dat niet voor alles op internet? Zorg dat je jezelf en je personeel een goede opleiding geeft. Zorg voor duidelijke richtlijnen, maar stop niet alles dicht met regeltjes! En blijf je bewust van je zichtbaarheid op internet.

Twitter is je vriend:

  • Twitter laat je communiceren met je doelgroep,
  • Twitter maakt het mogelijk je klanten vlug te woord te staan,
  • Twitter kan automatisch jouw niche en de experts op jouw gebied in de gaten houden,
  • met Twitter kun je je concurrenten ‘bespieden’,
  • je kunt bijna al het ‘gekwetter’ uitfilteren,
  • met Twitter kun je revoluties ontketenen, ook in jouw vakgebied!

En bedenk: ook dat ‘gekwetter’ kan nuttig zijn!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter