Social media in 2012: een jaaroverzicht

2012 was een druk jaar in het land van social media.

Facebook nam Instagram over voor 1 miljard dollar. Daarna ging Facebook naar de beurs én als klap op de vuurpijl bereikten ze de mijlpaal van 1 miljard gebruikers.

LinkedIn kreeg te maken met een flinke dosis slechte publiciteit toen in juni ruim 6 miljoen wachtwoorden op straat kwamen te liggen. In september kreeg LinkedIn een geheel nieuw ontwerp, maar tegelijkertijd ook veel verbeteringen (daarover later een apart blogartikel).

Twitter brak in 2012 echt door op mobiele apparaten, maar verbrak de verbinding met LinkedIn. In december kreeg ook Twitter een nieuw uiterlijk, onder meer met de mogelijkheid voor een banner foto, zoals ook Facebook en (de bedrijfspagina van) LinkedIn die al kenden.

MySpace, een van de oudste sociale netwerken (geboren in 2003!), was lange tijd op sterven na dood, maar begon in september aan zijn tweede jeugd met een fris nieuw ontwerp.

Er gebeurde natuurlijk nog veel meer. Hieronder vind je een infographic van ‘The SEO Company‘ over alle hoogtepunten in social media in 2012:

Source: seoco.co.uk via Guido on Pinterest


Heb je behoefte aan een overzicht van up-to-date cijfers en statistieken over online marketing (en dus ook social media), bekijk dan ook eens het Stats Dashboard op Marketingfacts.nl.

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter