Rutte omarmt sociale media

Teletekst, 13 januari 2010: “Premier Rutte heeft in een YouTubefilmpje antwoord gegeven op vragen die hem via Twitter zijn gesteld. Maandag nodigde hij mensen uit dat te doen. Honderden mensen reageerden daarop.
Rutte vindt dit een goede manier om in één keer te reageren op dingen die bij de mensen leven. De vragen gingen zowel over het beleid als over zijn hobby’s.
Rutte gaat onder meer in op het plan om politiemensen te trainen in Kunduz. De reden om dat te doen, is volgens hem dat het van internationaal belang is, en dus ook in het belang van Nederland,dat Afghanistan geen broedplaats meer is voor terroristen.”Rutte begint zijn praatje met: “Goeiedag! Ik heb jullie gevraagd – via Twitter – om mij vragen te stellen en daar is zeer breed en groot gebruik van gemaakt: zo’n honderden reacties.” Hij vertelt dat hij Twitter vooral gebruikt om te vertellen wat hij doet als mp, maar geen tijd heeft om te reageren op de reacties daarop: “Dit is voor mij een kans om in een keer reactie te geven op heel veel vragen die gesteld zijn. Het leuke is, het zijn vragen natuurlijk over het beleid – wat zijn we hier vanuit Den Haag aan het doen voor jullie in het land? – maar tegelijkertijd ook vragen over hobby’s en dat soort zaken. En daar ga ik ook van harte op in.
Vervolgens worden verschillende tweets met vragen in beeld gebracht waar hij antwoord op geeft.

Dat ‘DeMinPres’ (zie linksboven in beeld) het volk toespreekt komt niet zo gek vaak voor; toch zou het ook op deze website geen nieuws zijn als de vorm waarin dat nu gebeurt niet een unicum was. Het is immers de eerste keer dat een minister-president aan hem op Twitter gestelde vragen beantwoordt via Youtube. Rutte combineert zomaar even 2 sociale media! Daar kan de koningin nog een puntje aan zuigen!

Nu verkondig ik natuurlijk al een tijd dat sociale media ‘here to stay’ zijn en heb ik geen premier nodig om dat te bevestigen. Wel is het fijn dat media als Twitter en Youtube – voor velen altijd nog wat obscuur – ook hierdoor nog een stuk serieuzer genomen zullen worden! En daarnaast komt de politiek op deze manier eindelijk ook eens echt wat dichter bij ‘de mensen’. Rutte kondigt dan ook aan dit met enige regelmaat te blijven doen.

Bedankt Mark, van dit nieuws word ik blij!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Eén reactie op “Rutte omarmt sociale media”

  1. Theo Schroen schreef:

    RT @computaal: Rutte omarmt sociale media – hier word ik blij van! Lees: http://ow.ly/3DkBo op computaal.nl #computaalnieuws

Laat een reactie achter