Repudo: een realtime ontmoeting van online en offline…

Het logo van RepudoHet idee is simpel: breng de online en offline wereld samen. Zo simpel als het idee is ook de uitwerking. Gecombineerd met de even eigenwijze als originele interface gaat Repudo net een stapje verder dan locatiegebaseerde diensten als Foursquare, feest.je, Yelp, Gowalla of Around.me. In de lijst van antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ) op www.repudo.com schrijven ze zelf: “Repudo is the world’s first platform to handle digital objects in the real world. With Repudo you are able to pick up & drop messages with your smartphone. To drop or pick up a Repudo you have to get out on the street. For example; drop a video, audio or text message for a friend at the central station. He or she has to go there in person to pick it up and get the message with their smartphone.” Repudo is overigens een Nederlandse startup.

App

Met Repudo kun je objecten achterlaten op een specifieke locatie. Die objecten kunnen digitale informatie bevatten (zoals een tekst of een locatie) of (een verwijzing naar) een tastbaar voorwerp. De clou is dat je op die locatie aanwezig moet zijn om het object op te pakken en te bekijken. Dat werkt natuurlijk alleen maar als je GPS hebt op je smartphone en een werkende internetverbinding. Op dit moment is de Repudo app beschikbaar voor iOS (iPhone) en voor Android.

Pakketjes

Wanneer je de app opent, zie je een aantal opties. Om meteen van start te gaan klik je op [Nearby]. Je krijgt dan een kaart (Google Maps) gepresenteerd, waarop je kunt zien of er pakketjes in jouw omgeving zijn achtergelaten. Zo’n pakketje kun je oppakken om mee te nemen. Doe je dat echter terwijl je niet in de buurt bent, dan krijg je de melding ‘NOT SO FAST! You are currently xx km away from this Repudo. Get closer to pick it up.‘. Ben je eenmaal in de buurt – en Repudo helpt je door middel van GPS natuurlijk keurig om daar te komen, dan kun je het pakketje wél oppakken. Je kunt op dat moment beslissen of je het mee wilt nemen of achter wilt laten voor de volgende bezoeker. Neem je het mee, dan verdwijnt het ook van de kaart.

Het mooie aan deze app is dat je fysiek op een bepaalde plek moet zijn om een pakketje op te pakken en dat het net als een fysiek object is verdwenen zodra je het meeneemt. Een dergelijk pakketje kan van alles en nog wat zijn: van een kortingsbon tot een kop koffie bij een café of van een gratis paar gymschoenen bij V&D tot een vacature bij een softwarebedrijf. Laat je fantasie de vrije loop en je komt al vlug op de waanzinnigste ideeën!

Ben je erg op je privacy gesteld? Lees dan eerst even het privacybeleid van Repudo aandachtig door.

Twitter en Facebook

Natuurlijk kun je ook zelf pakketjes achterlaten. Je kunt dan automatisch via Twitter of Facebook laten weten waar je pakketje ligt. Behalve commercieel is Repudo natuurlijk ook heel goed persoonlijk of privé te gebruiken. Vroeger liet je een briefje achter in de brievenbus, wanneer je bij een onverwacht bezoek een vriend of vriendin niet thuis trof. In dit digitale tijdperk zijn er steeds minder mensen met pen en papier op zak. Aangezien steeds meer mensen een smartphone tot hun beschikking hebben, is het dan ook erg voor de hand liggend een briefje achter te laten door middel van Repudo door middel van een ‘Secret Message’.

Toepassingen

Andere mogelijkheden van Repudo zijn: vertel je vrienden waar je bent, geef aanbevelingen voor cafés, theaters of andere gelegenheden door middel van een Repudo, laat een Repudo achter op de plek waar je je auto of fiets geparkeerd hebt – zo loop je in de kleine uurtjes niet meer een half uur naar je auto of fiets te zoeken, enzovoort.

Ook Computaal gaat het principe van Repudo binnenkort in de praktijd brengen. Over een aantal weken verzorgt Computaal een reeks LinkedIn workshops ter waarde van 795 euro voor een maximum van 15 geïnteresseerden. Binnenkort laat ik in Rotterdam 2 Repudo’s achter. Als je zo’n Repudo oppikt, kun je de workshop bijwonen tegen betaling van de lunch. Houd mijn twitterberichten in de gaten!

Ik ben benieuwd: lijkt Repudo je wat? Heeft het toekomst? Leuk of niet leuk? Welke mogelijkheden kun jij nog meer bedenken om Repudo te gebruiken? Laat het me weten in het commentaar hieronder!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

4 Reacties op “Repudo: een realtime ontmoeting van online en offline…”

 1. Guido Makor schreef:

  @Marca: ik heb er nog niet zo veel ervaring mee. Ik heb nu een Repudo achtergelaten in Rotterdam; we zullen zien! Ik zie wel dat er veel onzin-Repudo’s worden gedropped. Jammer, want dat soort oneigenlijk gebruik kan de acceptatie van dit leuke medium uiteindelijk in de weg staan.

 2. Marca schreef:

  Precies, e-books cadeau geven lijkt me helemaal top. Wat het oppikken van de Repudo’s betreft, dat verschilt nogal. Als ik voor iemand persoonlijk iets neerleg wordt het meestal snel opgepikt (die iemand krijgt immers ook een melding), algemene Repudo’s duren o.h.a. wat langer. Komt denk ik ook omdat nog niet heel veel mensen van het bestaan van Repudo afweten.

  Wat zijn jouw ervaringen?

 3. Guido Makor schreef:

  @Marca: Leuk om te lezen! Waar ik dan erg benieuwd naar ben is hoe vlug jouw cadeautjes gevonden werden en of de reacties op jouw zakelijke cadeautjes als coachingsgesprekken ook werkelijk serieus waren? En, wellicht ook aardig: heb je er al klanten of aanbevelingen aan over gehouden?
  Een pdf bestand linken aan een Repudo klinkt inderdaad als een goede toegevoegde waarde! Ik zou meteen e-books gaan weggeven…

 4. Marca schreef:

  Repudo is heel leuk, ik gebruik het al een hele tijd, bijvoorbeeld om cadeautjes achter te laten voor vrienden, maar ik heb ook wel coachingsgesprekken of andere zakelijke dingen cadeau gedaan. Wat ik nog wel mis, is dat je een pdf bestand kunt linken. Dan zou de app helemaal top zijn!

Laat een reactie achter