Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Recruitmentgoeroe Kevin Wheeler ‘dist’ LinkedIn | Computaal LinkedIn Trainingen

Recruitmentgoeroe Kevin Wheeler ‘dist’ LinkedIn

In een artikel op HR Praktijk van 29 april zegt Recruitmentgoeroe Kevin Wheeler: “HR-professional die LinkedIn gebruikt houdt zichzelf voor de gek als hij zegt dat hij social media gebruikt.

Foto van 'recruitmentgoeroe' Kevin Wheeler

‘Recruitmentgoeroe’ Kevin Wheeler

Het is een opvallend artikel op de site van HR Praktijk. De Amerikaanse recruitmentgoeroe Kevin Wheeler doet daarin een aantal uitspraken, waar ik als LinkedIn trainer op móest reageren. In het artikel Social media en recruiteren: hoe gaat dat in zijn werk? stelt hij onder meer dat LinkedIn in feite niet meer dan een cv online is, en dat LinkedIn te traditioneel zou zijn. Ook suggereert hij dat achtergrondinformatie over sollicitanten op Facebook en Twitter waardevoller zou zijn dan de werkgerelateerde informatie op LinkedIn.

Dat kon ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan. Volg de link naar het artikel en lees daaronder mijn reactie. Enkele citaten:

  • Over Facebook en Twitter: “Dat zijn de social media, waarop jongeren actief zijn. Je vindt er geen ‘credentials’ zoals op LinkedIn. Maar wel informatie over de achtergrond van iemand. Zijn geschiedenis, maar bijvoorbeeld ook zijn interesses.
  • Over het verschil in uitingen tussen LinkedIn enerzijds en Facebook en Twitter anderzijds: “Stel je hebt iemand die werkt als psycholoog, maar het op Facebook en Twitter er alleen maar over heeft dat het opknappen van oldtimers zijn passie is. Een HR-professional die op zoek is naar een psycholoog met passie weet dan dankzij Facebook en Twitter dat deze persoon niet de juiste kandidaat is.
  • Over LinkedIn: “Een HR-professional wil geen opsomming, maar wil weten wat iemand echt heeft gedaan.

Je begrijpt dat ik het hier niet mee eens ben. Ik heb mijn mening verwoord in een uitgebreide reactie onderaan het artikel.

Wil je direct naar mijn reactie, klik dan hier.

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter