Recepten-site Punchfork overgenomen door Pinterest

Gisteren werd bekend dat Pinterest de recepten-site Punchfork heeft overgenomen.

Punchfork?

Afbeelding: Wat is Punchfork?

De layout van Punchfork doet erg denken aan die van Pinterest. Andere gelijkenissen zijn het verzamelen van gelijksoortige afbeeldingen (namelijk van gerechten), de mogelijkheid commentaar te plaatsen (in dit geval ingediënten), het doorlinken naar externe sites en het ‘liken’ van recepten.

Afbeelding van de Homepage van Punchfork

Prik een vorkje mee op Punchfork

Veranderingen

In een commentaar op de site over de overname, schrijft CEO Jeff Miller onder meer dat de site vlug uit de lucht zal gaan. Ook zal de API niet meer ondersteund worden en zullen de mobiele apps worden verwijderd.

Pinterest zelf zegt er vooralsnog verder niets over. Toch lijkt me dat deze overname ook voor Pinterest niet zonder gevolgen zal blijven. Punchfork dankte zijn bestaan immers niet alleen maar aan de mogelijkheid plaatjes en recepten te delen. Ook een goede zoekmogelijkheid en de indeling van recepten in vegetarisch, glutenvrij, veganistisch en ‘paleo’ (iemand enig idee wat dat is?) maken Punchfork op dit moment nog beter doorzoekbaar dan Pinterest.
Het wordt dan ook tijd dat Pinterest minstens hashtags gaat ondersteunen en een manier om individuele pinboards te doorzoeken en alle zoekresultaten in een scherm te tonen.

Dit is het moment!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Eén reactie op “Recepten-site Punchfork overgenomen door Pinterest”

  1. […] https://computaal.nl/recepten-site-punchfork-overgenomen-door-pinterest/ Share this:TwitterFacebookGoogleLike this:Like Loading… ‹ Twitter, nog nooit winst gemaakt, succes op de beurs, Deel II Posted in Social media […]

Laat een reactie achter