Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Offline netwerken niet meer van deze tijd? | Computaal LinkedIn Trainingen

Offline netwerken niet meer van deze tijd?

Het wordt steeds drukker bij Computaal, en dat is goed nieuws! Deze week was echter wel de drukste week tot nu toe. Dat kwam met name door de VJO’10 beurs en de voorbereidingen daarvoor. Was dat het allemaal waard? voor mij zeker!

Betekent dat dat alles goed ging? Verre van dat!
Zo kwam mijn banner te laat binnen, ondanks goede afspraken met UPS, waardoor ik de eerste beursdag maar net op het nippertje op tijd was. De workshopruimte was gescheiden van de expositieruimte, terwijl ik alleen in de stand stond; dat betekende dat er tijden waren dat de stand onbemand was. Dit had ik onvoldoende ondervangen met duidelijke aanwijzingen, pijlen of dergelijke. Ik had niet gedacht aan een microfoon, terwijl de workshopruimte niet afgesloten was; dat betekende dat ik het rumoer van de beurs moest overschreeuwen.
Ik kan er niemand de schuld van geven dan mijzelf, maar het is natuurlijk vooral een leerzame ervaring!

Al met al heb ik twee erg leuke en waardevolle dagen achter de rug:

 1. Ik heb nu beurservaring als exposant,
 2. Ik heb in twee dagen tijd acht workshops gegeven; dat betekent dus in korte tijd veel ervaring erbij,
 3. Natuurlijk heeft Computaal meer naamsbekendheid gekregen,
 4. Ik heb er een nieuwe klant bij,
 5. Michael Bieler – aanwezig op een van de workshops – heeft een prachtige recommendation voor me geschreven op LinkedIn: dank je Michael!,
 6. Ik heb 11 nieuwe ‘prospects’,
 7. Ik ontving een uitnodiging om een workshop te geven bij een grote landelijke organisatie in Dordrecht; dit zou zich kunnen ontwikkelen tot een grote opdracht.

Daarnaast heb ik veel leuke en inspirerende ondernemers gesproken, de een nog enthousiaster dan de ander. Ik heb een leuk en inspirerend verhaal aangehoord van Annemarie van Gaal. En bovendien heb ik veel ondernemers uit mijn eigen netwerk gesproken: Jeroen, Daniëlle, Marcel, Michael, Theo, Barbara, Onno, Rob, Richard, ik vond het erg leuk en heel bijzonder dat jullie er waren!

Voor grotere bedrijven lijkt dit wellicht niet zo gek veel. Houd er echter rekening mee dat ik pas tien maanden bezig ben met Computaal. Het bewijst maar weer eens dat een sterk sociaal netwerk veel waard is! En precies dat was mijn belangrijkste boodschap op deze beurs…

Natuurlijk bedank ik iedereen die mij geholpen heeft ook persoonlijk. Toch wil ik deze mensen en organisaties ook hier nog nadrukkelijk aanbevelen:

 • Jan de Klerk, organisator van VJO’10, en zijn vrouw Linda, voor hun vertrouwen en hun hulp,
 • Evert Kromjong van StartMeUp voor de aanbeveling waardoor ik uiteindelijk op deze beurs terechtkwam,
 • het bestuur van CJB Rotterdam voor hun hartverwarmende support,
 • Deo Boedhai van Deoprinting(.nl) voor de prachtige banner en de uitmuntende service!

Ik vind het werkelijk heel bijzonder dat ik deze mensen mijn vrienden en collega’s mag noemen!

Volgende week volgt een nieuw hoogtepunt in de jonge geschiedenis van Computaal: een lezing aan de Universiteit van Tilburg voor de ‘Asset International Conference‘ met als onderwerp ‘The World of Capital: Discovering its Future Notion’.

6 Reacties op “Offline netwerken niet meer van deze tijd?”

 1. Guido Makor schreef:

  @Patricia: Check! Een extra leerpuntje is dus: foto maken van je stand. Dank je!

  @Anna: Je hebt volkomen gelijk. Online netwerken voegt veel toe aan netwerken in het algemeen en is daar een onlosmakelijk deel van geworden. Zaken doe je uiteindelijk echter met mensen van vlees en bloed. Offline netwerken – het face-to-face contact – is inderdaad tijdloos en essentieel. Bedankt voor je reactie!

 2. Anna schreef:

  Onderschat nooit de kracht van offline netwerken. Online kan heel veel betekenen, maar face-to-face-contact, een borrel of mond-op-mondreclame zijn tijdloos.

 3. Guido,
  Gefeliciteerd met je mooie resultaat en je bent weer een mooie ervaring rijker!
  Kortom offline netwerken is nog zeer waardevol. Jammer dat je geen foto van je stand hier hebt geplaatst. Had ik hem online kunnen bewonderen.

 4. Guido Makor schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens Jan! Zonder dat men zich dat realiseert, gebruiken veel mensen natuurlijk al het principe van ‘cloud computing’. Veel socialemediasites zijn daar een aansprekend voorbeeld van. Ik zou niet meer zonder kunnen; Google Docs, Gmail en Dropbox zijn slechts een paar van de diensten die ik naast sociale media veelvuldig gebruik.

 5. Jan Verhagen schreef:

  Cloud computing is hot. Met andere woorden neem er kennis van anders ben je straks te laat en loop je achter de feiten aan.

 6. Jan Verhagen schreef:

  Guido,

  Langs deze weg gefeliciteerd met je eerste beursresultaat.

Laat een reactie achter