Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 LinkedIn over de integratie met social messaging app WeChat | Computaal LinkedIn Trainingen

Officiële aankondiging van LinkedIn over de integratie met social messaging app WeChat

Dit artikel is een vrije vertaling van een artikel op het officiële LinkedIn blog over de integratie van LinkedIn en WeChat:


Inmiddels komen 67% van alle LinkedIn-leden van buiten de VS. LinkedIn is daardoor uitgegroeid tot een platform waarop professionals van over de hele wereld met elkaar contact zoeken en zakelijke en carrièrekansen ontdekken over landsgrenzen heen. Nooit eerder was het zo belangrijk om je professionele identiteit en relaties te beheren; en met ingang van 25 september jongstleden maakt LinkedIn dat nóg makkelijker door de nieuwe integratie met WeChat.

Voor wie WeChat niet kent: WeChat is de snelst groeiende sociale app ter wereld die alle elementen van messaging, social en gaming binnen één interactief platform in zich verenigt.

Vanaf 25 september jongstleden kun je met WeChat 5.4 voor Android je LinkedIn account koppelen aan je WeChat account, waardoor je eenvoudig kunt zien welke van je LinkedIn connecties al gebruik maken van WeChat, en welke je kunt uitnodigen om ook WeChat te gaan gebruiken. In de WeChat app kies je ‘Settings’, ‘Add Contacts’ en ‘Mobile & Other Contacts’. Daar kies je de optie ‘LinkedIn Contacts’. Nu kun je kiezen wie van je connecties je wilt uitnodigen. Voor elke uitnodiging kun je de tekst van je bericht aanpassen.

Een aantal schermen uit WeChat

Een aantal schermen uit WeChat

Eerder dit jaar was het in China al mogelijk om WeChat en LinkedIn accounts te koppelen. Vanaf 25 september kunnen alle andere LinkedIn-leden profiteren van deze mogelijkheid. We weten dat de professionals op LinkedIn zakendoen over de hele wereld en met de wereldwijde integratie met WeChat is het nu nóg eenvoudiger om contact te maken, te communiceren en te netwerken met andere professionals die voor jou belangrijk zijn.

Als bonus kun je door je accounts te koppelen nu ook binnen WeChat anderen je professionele identiteit laten zien. Heb je eenmaal je LinkedIn profiel gekoppeld aan WeChat, dan krijgen andere leden toegang tot je LinkedIn profiel vanaf je WeChat profiel, via een LinkedIn visitekaartje dat op je WeChat profielpagina zal verschijnen.

Door het gebruik van het LinkedIn visitekaartje binnen WeChat, kun je nu je professionele identiteit delen met je WeChat vrienden, collega’s of potentiële zakelijke partners, en hen uitnodigen om contact met je te maken op LinkedIn. Dit biedt je weer een extra manier om je LinkedIn netwerk uit te breiden, zowel vanuit LinkedIn, als daarbuiten.

Bovendien kun je door de WeChat QR code te scannen in de contactinformatie van je LinkedIn connecties, contact met hen maken op WeChat zonder apart te hoeven uitloggen of inloggen.

Je LinkedIn informatie zichtbaar in WeChat

Je LinkedIn informatie zichtbaar in WeChat

We kijken ernaar uit om meer met WeChat samen te werken om de manieren waarop je je professionele aanwezigheid op beide platforms kunt laten groeien, verder uit te breiden.

De WeChat QR code zichtbaar in LinkedIn

De WeChat QR code zichtbaar in LinkedIn

Opmerking Guido Makor:
Wechat is een mobiele tekst en voice messaging dienst, ontwikkeld door Tencent in China en voor het eerst uitgebracht in januari 2011. Het is de grootste zelfstandige messaging app gerekend naar maandelijkse actieve gebruikers (bron: Wikipedia).

Zelf heb ik WeChat net pas geïnstalleerd. Ik heb daardoor nog niet voldoende tijd gehad me een mening te vormen over de integratie tussen LinkedIn en WeChat. De app op zich biedt veel mogelijkheden, meer nog dan WhatsApp. Ook de interface is duidelijk en ziet er goed uit. Toch zal WeChat het moeilijk krijgen om te concurreren met WhatsApp: weer een nieuwe messaging app, de integratie met LinkedIn ziet er op het eerst gezicht wat ondoorzichtig uit en bovendien heeft WhatsApp al een enorme userbase. In april 2014 had WhatsApp weliswaar 500 miljoen gebruikers wereldwijd, terwijl WeChat in oktober van dit jaar 600 miljoen gebruikers had, maar slechts 30% van die WeChat gebruikers (180 miljoen) was afkomstig uit landen buiten China.

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter