LinkedIn: ‘Specialties’ wordt ‘Skills and expertise’

LinkedIn is bezig kleine, maar belangrijke veranderingen door te voeren. De laatste belangrijke en opvallende wijziging was de toevoeging van Nederlands als standaardtaal. Ik schreef daar al over in ‘LinkedIn Nederlandstalig, wat, waarom en hoe?‘.

Nu vervangt LinkedIn ‘Specialties’ met ‘Skills and expertise’. Sterker nog: de sectie ‘Specialties’ is in nieuwe profielen niet meer beschikbaar

Specialismen wordt ‘Vaardigheden en deskundigheid’

Specialties wordt Skills and Expertise

LinkedIn: Specialties wordt Skills and Expertise

Vandaag kwam ik er achter dat je in een nieuw LinkedIn profiel geen sectie ‘Specialties’ meer kunt toevoegen. In de plaats van ‘Specialties’ kun je de sectie ‘Skills and expertise‘ gebruiken om je vaardigheden en specialiteiten (deskundigheden) in te vullen. Voorheen heette deze sectie alleen ‘Skills’ (‘Vaardigheden’). In de Nederlandstalige versie is de sectie omgedoopt in ‘Vaardigheden en deskundigheid‘.

Word beter gevonden!

Vul hier die woorden in die belangrijk zijn voor jou om gevonden te worden. Dat kunnen woorden zijn waar recruiters naar zoeken, maar het kunnen ook trefwoorden zijn waar potentiële klanten of opdrachtgevers naar zoeken. Redeneer hierbij dus vanuit het gezichtspunt van je doelgroep!
Je mag hier in totaal 50 vaardigheden en deskundigheden invullen. Dat is het huidige maximum.

Overgang

Het schijnt dat LinkedIn al vanaf maart 2012 bezig is om deze wijziging door te voeren. Degenen die de sectie ‘Specialties’ al hadden ingevuld zullen deze – althans voorlopig – gewoon behouden. Slechts als je in je profiel – nieuw of oud – de sectie nog niet had ingevuld, zul je deze niet meer zien.

Ik verwacht trouwens dat LinkedIn op den duur ‘Specialties’ in alle profielen zal vervangen met ‘Skills and expertise’. Ik durf niet te voorspellen of je er van te voren bericht van zult krijgen dat je ‘Specialties’ worden verwijderd. Wie waagt de gok?

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter