Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Geen Twitter-berichten meer op LinkedIn? Met IFTTT is er niets aan de hand! | Computaal LinkedIn Trainingen

Geen Twitter-berichten meer op LinkedIn? Met IFTTT is er niets aan de hand!

Update 21.09.2012: Vanaf 27 september is het helaas ook niet meer mogelijk om tweets via IFTTT naar LinkedIn of andere diensten te sturen. Andersom kunnen berichten vanuit andere diensten wel doorgestuurd worden naar Twitter.


IFTTT logoLinkedIn en Twitter hebben een heel verschillende dynamiek. Die dynamiek maakt dat het in Twitter als normaal wordt gezien van iemand vele, soms tientallen berichten per dag voorbij te zien komen, terwijl dat op LinkedIn absoluut als spam wordt gezien.
Afgelopen week maakte Twitter bekend dat gebruikers geen twitter-berichten meer kunnen plaatsen op LinkedIn. Een reden gaf Twitter niet op.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een zegen is dat niemand meer een complete twitter-stream kan doorsturen naar LinkedIn. LinkedIn is een zakelijk netwerk. En wat is er dan meer irritant dan ’s ochtends op LinkedIn meteen al geconfronteerd te worden met de file-ergernissen en ontbijtberichten die je zakelijke contacten via Twitter de wereld insturen?

Je zult het daarom met me eens zijn dat de meeste twitterberichten niet op LinkedIn thuis horen. Twitter en LinkedIn hadden daar een uitstekende oplossing voor: op LinkedIn kon je tot voor kort instellen dat alleen tweets met de hashtag #in of #li in je LinkedIn status-update terecht zouden komen.

Zo kon je zakelijke twitter-berichten delen met je doelgroep op LinkedIn, als ze ook voor hen nuttig waren.

Helaas werkt dat nu dus niet meer. Of toch wel?

De Oplossing

IFTTT

IFTTT – Als ik een tweet verstuur met hashtag #in, zet deze dan ook in de status update op LinkedIn

Gelukkig bestaat er een prachtige online tool die hier uitkomst biedt: IFTTT.
IFTTT staat voor IF This Then That. Je kunt er allerlei taken mee automatiseren, gebaseerd op specifieke gebeurtenissen:

  • als ik een nieuwe volger op Twitter krijg, stuur dan een DM met een bedankje,
  • als ik een tweet verstuur, sla die dan op in Evernote,
  • als Amazon een nieuwe gratis Android app online zet, stuur me dan een e-mail,
  • als er op marktplaats een goedkope ticket voor een concert van John Mayer wordt aangeboden, stuur me dan een SMS,
  • als in mijn Google Calendar een afspraak staat met hashtag #fbpost, plaats de omschrijving ervan dan op Facebook op de dag en tijd van de afspraak (zo kun je een Facebook berichten-kalender maken),
  • als iemand me ’tagt’ in een foto op Facebook, bewaar dan een kopie van die foto in Dropbox,
  • et cetera…

In de IFTTT terminologie heten dit taken (’tasks’). Je kunt zelf nieuwe taken maken en je kunt ze ook delen met anderen. Als taken eenmaal gedeeld zijn met andere IFTTT gebruikers, heten het recepten (‘recipes’).

De lijst van mogelijke taken is zo lang als je eigen fantasie toelaat. Er wordt inmiddels al een flink aantal social media en online tools ondersteund, zoals Bit.ly, Blogger, WordPress, Buffer, Dropbox, Gmail, Foursquare, Instagram, Google Reader, YouTube, Tumblr, Last.fm, en nog een hele lijst.

IFTTT is een prachtige tool die ik zelf ook net pas ontdekt heb. En ja hoor, natuurlijk kun je met IFTTT ook een taak maken, die ervoor zorgt dat al je nieuwe tweets met de hashtag #in of #li in een status-update komen te staan in je LinkedIn profiel!

Om via IFTTT Twitter en LinkedIn met elkaar te koppelen zul je IFTTT trouwens wel moeten toestaan van jouw inloggegevens gebruik te maken. De authenticatie vindt plaats via Twitter en LinkedIn; er worden dus geen wachtwoorden gelezen of bewaard door IFTTT.

Ga naar IFTTT.com om een account aan te maken en meteen aan de slag te gaan.

Mijn recept om tweets met hashtag #in of #li met je LinkedIn status-update te delen vind je terug als IFTTT recept nummer 43230.
Je kunt het meteen gebruiken, maar word niet ongeduldig: nadat je een taak activeert door middel van de ’trigger’ (‘als ik een tweet verstuur met hashtag #in‘), kan het zo’n 15 minuten duren voordat de actie (‘dan zet je deze in de status update op LinkedIn‘) wordt uitgevoerd.

Veel plezier met IFTTT!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter