Focus: onmisbaar instrument of voorbijgaande hype?

Plaatje: 'Focus: ieder schittert op zijn eigen plaats met zijn eigen authentieke kleuren'

Ieder schittert op zijn eigen plaats met zijn eigen authentieke kleuren

De woorden ‘focus’ en ‘focussen’ zijn momenteel populair. Of ik nu aan het sporten ben, de krant opensla of televisie kijk, overal kom ik die woorden tegen. Gaat het hier om een hype, die weer overwaait, zoals er zoveel komen en net zo snel ook weer gaan? Of gaat het hier om een onmisbaar instrument in deze snel veranderende en zeer dynamische wereld?

Om te beginnen wil ik de tegenpool van ‘focus‘ eens onder de loep nemen, namelijk ‘chaos‘. Het woord klinkt eng, want wie wil er nou in een chaos terecht komen? Chaos kan echter ook veel brengen, namelijk creativiteit. Als je de chaos toelaat, gebeuren er mooie dingen. Je gaat met elkaar brainstormen en komt op de meest geweldige ideeën. Innovatie heeft creativiteit nodig en dus ook chaos.

Vanuit die chaos en creativiteit ontwikkel je vervolgens focus. Dat begint met focus op jouw passie. “Waar gaat mijn hart sneller van kloppen, wat is mijn droom, wat heb ik deze wereld te bieden?” Bij jouw passie hoort een unieke combinatie van talenten.

Die hoef je niet te ontwikkelen, die heb je al. Je bent je er alleen niet altijd van bewust, doordat die talenten voor jou vanzelfsprekend zijn. Anderen hebben er grote moeite mee en jij doet iets heel goed met je handen in je zak. Dat zijn nou talenten. Misschien vind je het eng om er voor uit te komen. Dat is een kwestie van gaan doen en ervaren hoe heerlijk het is om met je passie bezig te zijn.

Voor het aanleren van aanvullende vaardigheden kan het handig zijn nog een studie te volgen, noodzakelijk is het niet. Je heb bijvoorbeeld een talent om moeiteloos te spreken in het openbaar. Je kiest vervolgens voor een studie op het gebied van communicatie. Tijdens deze studie leer je wellicht nog enkele vaardigheden. Voor het geven van presentaties of houden van voordrachten heb je de studie niet nodig.

Guido Makor en Saskia Schuit (www.saskiaschuit.com) geven op 7 december 2012 van 13.00 tot 16.00 uur de workshop “Focus op je passie, je missie en je werk“. Vanuit creativiteit ga je jouw passie achterhalen en maak je een eerste aanzet om tot je missie te komen. Wat heb ik de wereld te bieden nu ik weet wat mijn passie is? Voor wie wil ik wat betekenen en vooral waarom?

Kortom, de ritmische afwisseling tussen chaos en focus is een onmisbaar instrument om jouw hart te kunnen volgen!

Over Saskia Schuit

Saskia Schuit is gespecialiseerd in het belangrijkste in uw leven, namelijk uzelf! Om succesvol te zijn in het leven is het belangrijk dat u uzelf wordt en blijft. Het aanbrengen van focus is noodzakelijk hiervoor. Focus op uw passie, uw missie, uw droombaan of het verhaal achter uw onderneming. Zonder focus verdwaalt u! Saskia Schuit is bij uitstek geschikt om u te begeleiden bij het aanbrengen van deze focus. Om haar droom waar te kunnen maken, heeft zij ook focus aan moeten brengen. Volg je hart, daar heeft Saskia Schuit voor gekozen en de focus gelegd op haar passie, namelijk u begeleiden bij het aanbrengen van focus.

Laat een reactie achter