Facebook test Timeline lay-out met een enkele berichtenkolom

Facebook is een nieuwe indeling aan het testen voor de Timeline in het gebruikersprofiel; hiermee worden alle berichten in een enkele kolom aan de linkerkant geplaatst en alle activiteitenmodules in een smallere kolom aan de rechterkant.

Met deze wijziging in de layout wordt tegemoetgekomen aan een van de meest geuite klachten over het nieuwe profiel: gebruikers moesten tot nu toe namelijk steeds heen en weer bladeren op de pagina, om hun gehele stream te lezen. Sommige gebruikers vonden de lay-out met twee kolommen frustrerend. In dit ontwerp is de lijn in het midden verwijderd, waardoor het profiel er minder uitziet als een tijdlijn. Je kunt echter nog steeds naar een bepaalde maand of jaar springen door middel van de tijdlijn in de rechterbovenhoek van de pagina.

Screenshot van de nieuwe timeline layout in Facebook (test)

In deze test is de linker kolom voor nieuwe berichten en alle berichten daaronder breder gemaakt. Modules als “Recente activiteiten”, “Vrienden”, “Plaatsen” en die voor alle Open Graph apps zijn allemaal zichtbaar aan de rechterkant, net zoals op de oorspronkelijke tijdlijn. Het verschil in dit ontwerp is dat deze modules niet meer dezelfde grootte hebben als berichten, en als er geen modules meer getoond kunnen worden, blijft de tijdlijn leeg in plaats van te worden gevuld met status updates of statusberichten.

Screenshot van de nieuwe timeline layout in Facebook (test)

Facebook bevestigde dat ze dit ontwerp aan het testen zijn bij een klein percentage gebruikers, maar gaf geen extra informatie.

bron: insidefacebook.com, Brittany Darwell

Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt als deze wijzigingen door Facebook worden doorgevoerd. Vind je het een verbetering of niet? En waarom? Wat ergert jou het meeste aan de huidige timeline layout?

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter