Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Exporteer je LinkedIn contacten: maak een backup in 6 stappen | Computaal LinkedIn Trainingen

Exporteer je LinkedIn contacten: maak een backup in 6 stappen

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je LinkedIn contactenlijst zou willen exporteren. De meest voor de hand liggende reden is om een backup te hebben van al je LinkedIn contacten. De tweede reden kan zijn dat je de e-mailadressen van al je LinkedIn contacten wilt importeren in je e-mailprogramma. Een mogelijke derde reden is dat je de 50-contacten-limiet van LinkedIn wilt omzeilen; vanuit LinkedIn kun je immers maximaal 50 mensen in één keer een bericht sturen.

Deze week was ik uitgenodigd bij The Hub in Rotterdam om het vijfjarig ondernemersfeest mee te vieren van ‘New Options for Dutch Repats’ van Hanneke Dijkman. Hanneke is loopbaancoach voor Dutch Repats (expats die terugkeren naar Nederland). Haar LinkedIn profiel vind je op nl.linkedin.com/in/hannekedijkman

Tijdens deze avond werd mij door twee ondernemers gevraagd of zij hun contactenlijst van LinkedIn ook konden exporteren. Het antwoord is ‘Ja, dat kan!’ Hieronder lees je hoe:

Om onderstaande stappen te volgen, zorg je er eerst voor dat je LinkedIn Nederlandstalig is:

 1. Ga naar je eigen LinkedIn profiel,
 2. Ga helemaal naar beneden en klik op [Language] (rechts onderaan),
 3. Kies [Nederlands].

Exporteren

Om je contacten te exporteren, doe je het volgende:

 1. Klik op [Contacten] in het zwarte LinkedIn menu,
 2. Rechtsonderaan onder je contactenlijst zie je staan ‘Connecties exporteren’; klik daarop,
 3. Je krijgt nu de keuze om de lijst te exporteren naar een aantal formaten. Het standaard formaat (‘Microsoft Outlook (CSV-bestand)’) voldoet over het algemeen uitstekend,
 4. Klik op de blauwe knop [Exporteren],
 5. In het volgende scherm dien je een veiligheidsverificatie over te typen,
 6. Daarna kun je kiezen in welke map op je computer je het bestand wilt bewaren; kies de map en klik op [Save] of [Bewaren].
LinkedIn Connecties exporteren

LinkedIn Connecties exporteren

Dat is alles! Je hebt nu van iedereen de naam, het e-mailadres, de functienaam en de bedrijfsnaam in een bestand staan.

Zijn er nadelen? Er is er één: aangezien je alleen naam, e-mailadres, functienaam en bedrijfsnaam kunt exporteren, heb je dus niet een complete backup van alle volledige gegevens.

Importeren

Maar je hebt in ieder geval een backup van alle namen en e-mailadressen en dat zijn de belangrijkste gegevens binnen LinkedIn. En wat als je alles een keer kwijt raakt? Dan importeer je alle namen vanuit de backup die je zojuist hebt gemaakt:

 1. Klik op [Connecties toevoegen] onder [Contacten] in het zwarte LinkedIn menu,
 2. Je ziet nu een lijstje van bronbestanden (Uw e-mail, Gmail, Hotmail, etc.). Kies de laatste optie: ‘E-mailadres maakt niet uit’,
 3. Onderaan het volgende scherm staat nu ‘Meer manieren om connecties te maken’ en daaronder zie je ‘Contactenbestand uploaden’. Klik daarop,
 4. Je kunt nu klikken op de knop [Bestand kiezen],
 5. Kies het bestand met de backup van al je LinkedIn Contacten,
 6. Klik op [Bestand uploaden]

Is het leven niet mooi…?!

Ik ben benieuwd wie van jullie nog nooit een backup heeft gemaakt van je LinkedIn contacten…

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

6 Reacties op “Exporteer je LinkedIn contacten: maak een backup in 6 stappen”

 1. Guido Makor schreef:

  Het klopt trouwens dat LinkedIn bij de export niet kijkt naar je taalinstellingen. Alles wordt gewoon in het Engels geëxporteerd… Rare jongens, die Amerikanen! ;-)

 2. Guido Makor schreef:

  Hoi Pieter,

  Ik gebruik al jaren geen Outlook meer, dus ik weet niet welke veldnamen Outlook hanteert. Ik kan je wel helpen aan de logische vertaling van de veldnamen die LinkedIn hanteert:

  “Titel”,”Voornaam”,”Tweede naam”, “Achternaam”, “Achtervoegsel”, “E-mailadres”, “E-mailadres 2”, “E-mailadres 3”, “Zakelijk adres”, “Zakelijk adres 2”, “Zakelijk adres 3”, “Zakelijk adres Stad”, “Zakelijk adres Provincie/Staat”, “Zakelijk adres Postcode”, “Zakelijk adres Land”, “Privé adres”, “Privé adres 2”, “Privé adres 3”, “Privé adres Stad”, “Privé adres Provincie/Staat”, “Privé adres Postcode”, “Privé adres Land”, “Alternatief adres”, “Alternatief adres 2”, “Alternatief adres 3”, “Alternatief adres Stad”, “Alternatief adres Provincie/Staat”, “Alternatief adres Postcode”, “Alternatief adres Land”, “Bedrijfsnaam”, “Afdeling”, “Functienaam”, “Telefoon assistent”, “Zakelijke fax”, “Zakelijk telefoonnummer”, “Zakelijk telefoonnummer 2”, “Callback”, “Autotelefoon”, “Bedrijfstelefoon”, “Privé fax”, “Privé telefoon”, “Privé telefoon 2”, “ISDN”, “Mobiele telefoon”, “Alternatief faxnummer”, “Alternatief telefoonnummer”, “Pager”, “Hoofdtelefoon”, “Radio Phone”, “TTY/TDD Phone”, “Telex”, “Naam assistent”, “Verjaardag”, “Naam Manager”, “Aantekeningen”, “Alternatief adres Postbus”, “Echtgeno(o)t(e)”, “Webpagina”, “Persoonlijke webpagina”

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Guido

 3. Pieter schreef:

  p.s. ik heb de taalinstellingen op nederlands staan en toch maakt LinkedIn een engelstalige export.

 4. Pieter schreef:

  Mooi artikel.
  Jammer dat de stap importeren van LinkedIn naar Outlook (2010 NL) niet wordt beschreven.
  LinkedIn maakt namelijk een Engelstalige export en om dat CSV bestand te importeren naar een Nederlandse versie van Outlook is best lastig.
  Ik ben op zoek naar een excel bestandje met de juiste veldnamen, conform de export van LinkedIn.
  Wanneer je dan de engelstalige veldnamen in het CSV bestand vervangt voor de Nederlandstalige, die Outlook hanteert ben je zo klaar. De manier die Outlook nu biedt, is redelijk omslachtig en kost aardig wat tijd. Het kan dus wel, maar kan velen malen sneller. Wieowie heeft een dergelijk veldnamen bestandje?

 5. Guido Makor schreef:

  Dank je. Goed om te lezen, Paula!

 6. Paula de Bruin schreef:

  Ik vind je tips heel goed bruikbaar daar kun je tenminste wat mee

Laat een reactie achter