Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Digitaal exhibitionisme? Digitale kortzichtigheid! | Computaal LinkedIn Trainingen

Digitaal exhibitionisme? Digitale kortzichtigheid!

Bericht op Teletekst (pagina 121): “ma 20 dec – Brandweerlieden in Flevoland mogen onder werktijd geen gebruik meer maken van sociale netwerken zoals Twitter en YouTube. De leiding heeft dat besloten nadat een brandweerman foto’s van een dodelijk ongeval op internet had gezet, terwijl reddingsdiensten nog volop in actie waren. De commandant spreekt van digitaal exhibitionisme.

Teletekst pagina 121, 20 december 2010

Teletekst pagina 121, 20 december 2010

Wat de brandweer in Flevoland werkelijk nodig heeft is een goede introductie in wat sociale netwerken voor mogelijkheden bieden. Dat betekent dus ook inzicht in de valkuilen en beren op de weg, maar natuurlijk ook in de mogelijkheden tot communicatie met het publiek. Daar horen natuurlijk geen foto’s bij van een dodelijk ongeval, laat dat duidelijk zijn. Maar een juist en correct gebruik van sociale media kan alleen maar tot verbetering van wederzijds begrip leiden.

Daar horen natuurlijk gebruiksregels bij. Misschien zelfs wel een socialemediastrategie! Maar het rigoreus afsluiten van sociale media is natuurlijk onzinnig en erg kortzichtig! Ik vraag me af of het gebruik van mobiele telefoons nu ook wordt verboden. Hier ligt nog een schone taak voor socialemediatrainers. Ik zou zeggen: socialemediatrainers aller provincies, verenigt u!

Ben je het met me eens, of vind je het terecht dat de brandweer in Flevoland onder werktijd geen gebruik meer mag maken van sociale media? En hoe zit dat dan met andere overheidsdiensten? Laat je horen en discussieer mee!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter