Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Businessboost met kansdenken | Computaal LinkedIn Trainingen

Businessboost met kansdenken

For me, my role is about unleashing what people already have inside them that is maybe suppressed in most work environments”, dit is een quote van Tony Hsieh CEO Zappos.com en auteur van Delivering Happiness. Het is een bedrijf dat schoenen verkoopt, maar eigenlijk ook weer niet. Ze verkopen klantenpassie, visie en happiness. De cultuur binnen Zappos is uitzonderlijk te noemen en volledig in lijn met een bijzondere visie. Tony Hsieh ziet drie niveaus van geluk binnen de bedrijfscultuur. Ten eerste pleasure, gewoonweg lekker lol maken en uit je dak gaan. Het tweede niveau noemt Hsieh flow, het gevoel van tijdloosheid en volledige concentratie dat een sporter of kunstenaar kan hebben als ze hun ding aan het doen zijn. Het derde niveau is meaning, zinvolheid; dat je bezig bent met iets dat groter is dan jezelf, een hoger doel. Dat blijft lang hangen, daar kom je elke dag voor uit je bed. En dat is waar ze bij Zappos aan werken: be useful. En dat heeft gewerkt, en hoe! In de zomer van 2009 werd het bedrijf verkocht aan Amazon.com voor 1,2 miljard dollar…

Kansdenken

Tony Hsieh is een echte kansdenker, tenminste zo zou Ruud de Smit van Svelar Vitaal hem noemen. Ruud de Smit is ondernemer in kansdenken en timmert nu een aantal jaar aardig aan de weg om hier meer bekendheid aan te geven. Ook hij wil graag de passie van mensen naar boven brengen zodat bedrijven weer innovatiever worden en er sterker leiderschap ontstaat. En meer innovatie en sterker leiderschap betekent een groter concurrentievoordeel (ook internationaal) en hogere winstmarges. Kansdenken is vanuit een positieve mindset anders kijken naar het leven en het werk. Hij heeft niets met het Calvinistische denken in regeltjes (en zo heeft het callcenter van Tony Hsieh geen vaste scripts. Het gaat om aandacht geven aan de klant.).

Rotterdam Kansdenkstad2011

Voor mij, en zeker ook voor Ruud, gaat kansdenken nog wel iets verder dan een bedrijf sterker in de markt zetten. Het is een beweging die een positieve invloed wil uitoefenen op de maatschappij. Zo zal Ruud zich ook bezig gaan houden met verschillende maatschappelijke projecten, zodat er lucratieve verbindingen ontstaan. Hij begint daarmee in Rotterdam. Op 28 januari zal tijdens de Kansdenkdag Leiderschap & Innovatie Rotterdam tot Kansdenkstad2011 worden uitgeroepen. Op die dag komen topsprekers als Ruud Koornstra (Directeur Tendris Holding), Rijn Vogelaar (CEO Blauw Research), Frans Hiddema (CEO Het Oogziekenhuis Rotterdam) en Kees Donker (Innovation Executive IBM) veel inzichten geven over leiderschap en innovatie. Er worden door hen vragen beantwoord als:

 • Hoe door innovatie en sterk leiderschap onderscheidend vermogen te creëren?
 • Wat is nu een innovatief klimaat en hoe in te zetten in je business?
 • Welke innovatieve businesscase is meteen in je organisatie toe te passen?
 • Welk leiderschap is nodig om geïnspireerde medewerkers te verkrijgen?
 • Hoe te investeren in innovatie, duurzaamheid, talentontwikkeling en slimmer werken?

Speciaal aanbod

Ruud de Smit heeft voor leden van Contact Jonge Bedrijven (CJB) een speciaal aanbod. Ieder CJB-lid is uitgenodigd voor de Kansdenkdag Leiderschap & Innovatie voor een bedrag van Euro 125,- (excl. BTW). Aanmelden kan op http://www.kansdenkdag.nl met de kortingscode KDDCJB. Daarnaast mag ieder CJB-lid ook twee niet-leden meenemen voor dezelfde prijs. Van ieder bedrag zal trouwens Euro 25,- geschonken worden aan het goede doel http://www.walkingonadream.nl. De Kansdenkdag Leiderschap & Innovatie op 28 januari belooft een bijzondere dag te worden met inspirerende sprekers en heel veel input om je business een flinke boost te geven!

Hieronder nog een video van Ruud de Smit waarin hij je uitnodigt voor de Kansdenkdag.

De directe link is: http://www.youtube.com/watch?v=k1G9plKIUKw

4 Reacties op “Businessboost met kansdenken”

 1. sandra galjaard schreef:

  RT @kansdenkdag: Gastblog over Rotterdam Kansdenkstad2011: Businessboost met kansdenken!! http://bit.ly/i1ykQq (via @computaal)

 2. Kansdenkdag schreef:

  Gastblog over Rotterdam Kansdenkstad2011: Businessboost met kansdenken!! http://bit.ly/i1ykQq (via @computaal)

 3. Joanne Bredero schreef:

  RT @Kansdenkdag: Gastblogger Petra Iuliano over Rotterdam Kansdenkstad2011: Businessboost met kansdenken http://bit.ly/i1ykQq

 4. Kansdenkdag schreef:

  Gastblogger Petra Iuliano over Rotterdam Kansdenkstad2011: Businessboost met kansdenken http://bit.ly/i1ykQq (via @computaal)

Laat een reactie achter