Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 Pocast - Aflevering 1: De Kunst van Bereikbaarheid | Computaal LinkedIn Trainingen

Aflevering 1: De Kunst van Bereikbaarheid

Cover van Podcast Aflevering 1: 'De Kunst van Bereikbaarheid'

In LinkedIn draait het natuurlijk om netwerken. En netwerken betekent dat je in contact wilt komen met anderen of anderen in staat stelt – makkelijk – in contact te komen met jou.

Toch is het opvallend hoeveel ondernemers, headhunters en recruiters hun telefoonnummer – ook op LinkedIn – niet invullen. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je dat niet zonder meer zo maar doet. Maar geef toe: als je een bedrijf hebt of ZZP’er of recruiter bent, dan is het simpelweg noodzakelijk om goed bereikbaar te zijn.

In deze podcast hoor je hoe LinkedIn je daarbij kan helpen.

Lees de volledige tekst van deze podcast

Klik op dit logo om de volledige tekst van deze podcast te openen en bewaren in Evernote


Transcript van Aflevering 1: De Kunst van Bereikbaarheid

Ik werd geboren in 1961. Ik kan me herinneren dat ik in 67 voor het eerst een nummer van de Beatles op de radio hoorde: ‘With a Little Help from My Friends’. En toen ik acht was, mocht ik laat opblijven voor de eerste maanwandeling door Neil Armstrong: “That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind“.

Het was een analoge en ‘seriële wereld’ met lp’s, cassettebandjes, zwart-wit tv en vaste telefoons. Was je niet thuis, dan was je niet bereikbaar.

In de huidige digitale ‘random access’ wereld is het een stuk drukker.
Je kunt op ieder moment van de dag beschikken over het laatste nieuws, Facebook staat altijd aan en als je niet constant bereikbaar bent, dan ben je op z’n minst een beetje vreemd.

En telefoonboeken zijn overbodig, want al je contacten ‘leven’ in je telefoon…

Maar wat nou als je iemand nodig hebt waar je géén contactgegevens van hebt.

Wees bereikbaar op LinkedIn

Ik zoek in dat geval – hoe kan het ook anders? – als eerste op LinkedIn. Van je eerstegraads contacten kun je daar in íeder geval altijd het e-mailadres vinden.

Op LinkedIn draait het natuurlijk om netwerken. En netwerken betekent dat je in contact wilt komen met anderen of anderen in staat stelt – makkelijk – in contact te komen met jou.

Toch is het opvallend hoeveel ondernemers, headhunters en recruiters hun telefoonnummer – ook op LinkedIn – niet invullen. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je dat niet zonder meer zo maar doet. Maar geef toe: als je een bedrijf hebt of ZZP’er of recruiter bent, dan is het simpelweg noodzakelijk om goed bereikbaar te zijn…

Je Samenvatting

Laat anderen daarom niet zoeken!
In deze snelle tijd wil niemand langer dan een paar minuten zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. Kunnen ze jouw contactgegevens niet dírect vinden, dan gaan ze door naar de volgende naam op hun lijstje.

Dát is waarom ik iedereen altijd aanraad om alle zakelijke contactinformatie die je wilt delen met anderen, gewoon op LinkedIn te zetten.
In de samenvatting.
Helemaal bovenaan.

Waarom bovenaan?

  1. Ten eerste: maak het een potentiële klant zo makkelijk mogelijk: staan je contactgegevens bovenaan in je samenvatting, dan nodig je de ander uit om contact op te nemen,
  2. En bovendien zijn je contactgegevens op die manier ook op een smartphone of tablet direct te zien.

Kijk maar eens op mijn profiel hoe dat er uit ziet.

De kunst van bereikbaarheid

Dat betekent natuurlijk niet dat ik altijd de direct telefoon beantwoord. Ik gun mezelf af en toe gewoon de rust om te ontsnappen aan de drukte door mijn telefoon stil te zetten of uit te zetten.

Ook dat is de kunst van bereikbaarheid!

Laat een reactie achter