Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 99 Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/6/a/a/computaal.nl/httpd.www/wp-config.php on line 104 9 tips om veiliger te internetten en je gegevens privé te houden | Computaal LinkedIn Trainingen

9 tips om veiliger te internetten en je gegevens privé te houden

Dit artikel is een vrije vertaling van “Here’s how to keep your Internet usage & data private” op venturebeat.com. Dat artikel is weer afgeleid van een artikel op WhoIsHostingThis?, dat te vinden is op http://www.whoishostingthis.com/blog/2013/07/29/private-internet-usage-infographic/.


Zo’n beetje de enige manier om vandaag de dag je gegevens werkelijk veilig, afgeschermd en privé te houden, is om ver weg te blijven van alle elektronische apparaten, op je broodrooster na. En zelfs je broodrooster is tegenwoordig nog verdacht.

Maar als je een beetje lijkt op de meeste mensen, dan heb je internet nodig voor je werk en vind je internet handig om contact te houden met familie en vrienden en je vindt internet minstens handig om informatie tot je te nemen via Netflix, nu.nl, et cetera.

Dus, hoe behoud je nu wat je nodig hebt en wat je wilt, terwijl je het onmiskenbare feit dat webdiensten flink wat vuile informatie over je verzamelen zo beperkt mogelijk houdt?

Wat fijn dat je die vraag stelt. Hieronder vind je een paar handige tips om je internetgebruik en gegevens min of meer afgeschermd te houden van nieuwsgierige ogen die misschien over je schouder meekijken.

Maar echt: Als je volledige privacy wilt met een gouden randje, trek dan de stekker uit je internetverbinding en plan een heerlijk, rustgevend, teruggetrokken bestaan in je hutje op de hei.

Update: De infographic bevat veelal goed advies, maar twee suggesties — Hushmail en Cryptocat — zijn dat zeker niet. HushMail kan e-mails van klanten beschikbaar stellen aan de (Amerikaanse) regering na een dagvaarding, en CryptoCat is onder vuur komen te liggen in verband met een “beginnersfout” in de versleutelingssoftware.

Klik op het plaatje voor een grotere versie

online privacy


Het oorspronkelijke artikel vind je op http://www.whoishostingthis.com/blog/2013/07/29/private-internet-usage-infographic/.

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter