Podcast: Aflevering 1 – De Kunst van BereikbaarheidTranscript

Podcast aflevering 1: De Kunst van Bereikbaarheid

Podcast aflevering 1: De Kunst van Bereikbaarheid

Ik werd geboren in 1961. Ik kan me herinneren dat ik in 67 voor het eerst een nummer van de Beatles op de radio hoorde: ‘With a Little Help from My Friends’. En toen ik acht was, mocht ik laat opblijven voor de eerste maanwandeling door Neil Armstrong: “That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind“.

Het was een analoge en ‘seriële wereld’ met lp’s, cassettebandjes, zwart-wit tv en vaste telefoons. Was je niet thuis, dan was je niet bereikbaar.

In de huidige digitale ‘random access’ wereld is het een stuk drukker.
Je kunt op ieder moment van de dag beschikken over het laatste nieuws, Facebook staat altijd aan en als je niet constant bereikbaar bent, dan ben je op z’n minst een beetje vreemd.

N’.
En telefoonboeken zijn overbodig, want al je contacten ‘leven’ in je telefoon…

Maar wat nou als je iemand nodig hebt waar je géén contactgegevens van hebt.

Wees bereikbaar op LinkedIn

Ik zoek in dat geval – hoe kan het ook anders? – als eerste op LinkedIn. Van je eerstegraads contacten kun je daar in íeder geval altijd het e-mailadres vinden.

Op LinkedIn draait het natuurlijk om netwerken. En netwerken betekent dat je in contact wilt komen met anderen of anderen in staat stelt – makkelijk – in contact te komen met jou.

Toch is het opvallend hoeveel ondernemers, headhunters en recruiters hun telefoonnummer – ook op LinkedIn – niet invullen. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je dat niet zonder meer zo maar doet. Maar geef toe: als je een bedrijf hebt of ZZP’er of recruiter bent, dan is het simpelweg noodzakelijk om goed bereikbaar te zijn…

Je Samenvatting

Laat anderen daarom niet zoeken!
In deze snelle tijd wil niemand langer dan een paar minuten zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. Kunnen ze jouw contactgegevens niet dírect vinden, dan gaan ze door naar de volgende naam op hun lijstje.

Dát is waarom ik iedereen altijd aanraad om alle zakelijke contactinformatie die je wilt delen met anderen, gewoon op LinkedIn te zetten.
In de samenvatting.
Helemaal bovenaan.

Waarom bovenaan?

  1. Ten eerste: maak het een potentiële klant zo makkelijk mogelijk: staan je contactgegevens bovenaan in je samenvatting, dan nodig je de ander uit om contact op te nemen,
  2. En bovendien zijn je contactgegevens op die manier ook op een smartphone of tablet direct te zien.

Kijk maar eens op mijn profiel hoe dat er uit ziet.

De kunst van bereikbaarheid

Dat betekent natuurlijk niet dat ik altijd de direct telefoon beantwoord. Ik gun mezelf af en toe gewoon de rust om te ontsnappen aan de drukte door mijn telefoon stil te zetten of uit te zetten.

Ook dat is de kunst van bereikbaarheid!


Benieuwd naar meer tips? Volg mij dan op LinkedIn of lees mijn tips op computaal.nl en linkedin-academy.nl.

Abonneer je op ‘Hoe LinkedIn Werkt’:

Podcast serie 'Hoe LinkedIn Werkt'

Subscribe on Android Subscribe on iTunes Subscribe by Email Subscribe on Stitcher Subscribe to RSS feed    

Ga naar computaal.nl/podcast of SoundCloud voor een overzicht van alle afleveringen van de podcast serie ‘Hoe LinkedIn Werkt’.

Bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer!

Over Guido Makor

“Door middel van advies en trainingen help ik organisaties en particulieren om de volle potentie van LinkedIn te ontdekken en die kennis aan te wenden om zichzelf en hun bedrijf verder te professionaliseren.
Een van de uitspraken die je mij kunt horen doen in mijn workshops en trainingen is “LinkedIn is een meester in het verbergen van functionaliteit“. Ik help je die verborgen schatten van LinkedIn op te graven. De buit is voor jou.

Ben je marketeer, salesprofessional of zelfstandig ondernemer, download dan mijn e-book ‘SUCCESVOL KLANTEN WERVEN | B2B Leadgeneratie met LinkedIn’ voor meer tips voor een efficiënt en effectief gebruik van LinkedIn.”

Laat een reactie achter

Design: G.Makor | © Copyright 2010 – 2017 Computaal | KvK 24477407 | Algemene voorwaarden (.pdf) | Disclaimer