Zes nieuwe functies in LinkedIn en twee die terug zijn van weggeweest

In de podcast ‘De Kracht van Complimenten‘ van 10 juli beloofde ik een blogartikel te schrijven over nieuwe functies die LinkedIn de afgelopen weken heeft geïntroduceerd.
Dat zijn er op dit moment acht.

Een aantal van die functies zijn nog niet beschikbaar in de Nederlandse taalversie van LinkedIn, maar natuurlijk wel te gebruiken als je de taal van LinkedIn instelt op Engels.

Al met al ben ik blij met deze updates. Niet alleen zijn de meeste beslist nuttig, maar het toont vind ik ook aan dat er een nieuwe wind waait door LinkedIn. Die zorgt niet alleen voor aandacht voor de zeer nodige zakelijke functies, maar ook voor vernieuwing en zelfs verjonging door een frissere en modernere applicatie neer te zetten. De strijd om de student en de jonge professional is begonnen, zo lijkt het. Mooi!

Dit zijn de acht nieuwe en verjongde functies in LinkedIn:

Lees verder 


Podcast: Aflevering 4 – De Kracht van Complimenten

In de vierde aflevering van de podcast serie ‘Hoe LinkedIn Werkt‘ heb ik het over aanbevelingen in De Kracht van Complimenten: I Want You.

‘Hoe LinkedIn Werkt’ kun je volgen op computaal.nl/podcast of op SoundCloud.

Lees verder 


Gratis software voor de productie van podcasts en video’s

In mei van dit jaar ben ik begonnen met het publiceren van podcasts in de serie ‘Hoe LinkedIn Werkt‘.

Om een goede podcast te maken heb je software nodig om opnames te mixen en software om een afbeelding te maken bij je podcast. Van mijn eerste podcast heb ik een video gemaakt, zodat ik die op LinkedIn kon delen. In die video gebruik ik tevens wat schermopnames.

Alle software die ik gebruik om podcasts, video’s en schermopnames te maken en alle muziek die ik als intro en soundtrack gebruik zijn gratis, meestal open source, of hebben een Creative Commons licentie.

Uit eigen ervaring weet ik hoeveel tijd het kan kosten om de juiste software te zoeken, zeker als die ook nog aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Bespaar jezelf dus wat tijd door aandachtig dit artikel te lezen . . .!

Lees verder 


Een miljoen volgers op LinkedIn Pulse!

Meer dan 1 miljoen LinkedIn leden volgen Pulse

Meer dan 1 miljoen LinkedIn leden volgen Pulse

Een miljoen volgers op LinkedIn Pulse!

Euh, nou… niet ik dus, maar het kanaal van LinkedIn Pulse zelf: 1.000.000 volgers! Het gebeurde

Lees verder 


Leef jij voor je cv … of voor je lofrede?

Michaelangelo's "De vinger van God" - Onderdeel van de fresco's in de Sixtijnse Kapel in Rome

Michaelangelo’s “De vinger van God” – Onderdeel van de fresco’s in de Sixtijnse Kapel in Rome

Trainingen en 1-op-1 trajecten kunnen confronterend zijn. Ook – en in mijn ervaring vaak – als het onderwerp daarvan LinkedIn is. Het gaat binnen LinkedIn immers niet alleen om het goed invullen van je persoonsprofiel. Dat is meer een ‘kunstje’. Iedereen kan zijn of haar gegevens invullen.

Waar het kunstje ‘kunst’ wordt, is wanneer je er iets persoonlijks – iets eigens – van wilt maken. Een profiel waardoor – waar doorheen – mensen jou kunnen zien, écht zien. Zonder opsmuk en zonder algemeenheden. Onderscheidend en buiten de gebaande paden.
Om een voorbeeld te geven: als je creatief bent, nóém jezelf dan niet zo, maar wéés het. Veel mensen zijn of vinden zichzelf creatief. En ja, ik ben er van overtuigd dat iedereen op zijn manier creatief is. Maar is dat dan een onderscheidende kwaliteit? Nee! Ik kom persoonsprofielen tegen van kunstenaars of artiesten waarin zij vermelden dat zij creatief zijn, wat een weinig creatieve uiting is van die zelfbenoemde creativiteit.

De kracht van een goede tekst – van een goed profiel – is iets vertellen zonder het expliciet te noemen. Geef eens antwoord op de vraag ‘Wat maakt dat jij creatief bent?’ en zet het resultaat daarvan in je profiel. En laat opdrachtgevers vertellen hoe blij zij met jou zijn en waarom jij zo goed bent. Daar zijn aanbevelingen voor. Word wakker! Weg met de valse bescheidenheid! Tijd voor de lofrede!

Confrontatie en verandering

De meesten van ons houden niet van confrontaties. En er zijn er weinig die bewust veranderen. Toch is dat belangrijk. Wil je meer bereiken

Lees verder 


De poes die dacht dat hij een muis was

LinkedIn leadgeneratie begint bij een goed persoonsprofiel. Het is de basis voor al je activiteiten op LinkedIn, maar ook daarbuiten. Want op LinkedIn leg je een eerste contact. Maar ‘in real life’ doe je zaken. Daarbij is het vanzelfsprekend belangrijk om goed voor de dag te komen. De eerste indruk die anderen van je krijgen moet meteen goed zijn. En die eerste indruk wordt binnen enkele seconden gevormd.

Een Gouden Boekje: De poes die dacht dat hij een muis was

Een Gouden Boekje: De poes die dacht dat hij een muis was

Zelfpromotie

Steeds vaker hoor en lees ik van bekende of minder bekende LinkedIn trainers dat het niet gaat om jou, maar om je klanten. Dat ben ik het slechts ten dele met hen eens: het gaat namelijk om beide!

Lees verder 


Leugens, rotleugens en statistieken

Statistically, 6 out of 7 dwarfs aren't Happy.
LinkedIn barst van de cijfers, meetpunten en grafieken. LinkedIn noemt ze ‘metrics’. Je kunt ze onder meer gebruiken om te beoordelen of je profiel compleet is, of je activiteit voldoende is en of je netwerk groot genoeg is.
Ik laat me door die LinkedIn statistieken graag verwijzen naar mogelijkheden om mijn zichtbaarheid te vergroten, maar ik laat me er niet door leiden.

Ik ben beter dan jij

Het ligt in de menselijke aard om te kijken naar cijfertjes en daaruit af te leiden of iets of iemand beter of slechter is. Daarbij is de juiste interpretatie wel belangrijk. Cijfers en trends zeggen immers niets over jou, over wie je bent en wat je voor anderen in de maatschappij betekent of wilt betekenen. En ze zeggen niets over het verband tussen jouw doelstellingen en het bereiken ervan. En dat is nou net waar het in LinkedIn wél over gaat.
Toch kunnen al die cijfers en grafieken ook nuttig zijn.

Lees verder 


Nieuwe workshops op computaal.nl

De nieuwe workshops en trainingen van Computaal. Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan en je keuze te maken...

De nieuwe workshops en trainingen van Computaal. Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan en je keuze te maken…

Het nieuwe overzicht met trainingen van Computaal staat nu online, duidelijk gerangschikt en met heldere keuzemogelijkheden.

Kijk op computaal.nl/trainingen-en-workshops/ voor een overzicht van alle workshops en trainingen die beschikbaar zijn of kies Trainingen in het menu.

Vind je onverhoopt niet de trainingen waar je naar op zoek bent? Stuur dan een mail en vraag naar de mogelijkheden.

Lees verder 


Concurrenten en je LinkedIn connecties

Vorige week vroeg een bedrijf in Brabant mijn advies over iets wat veel bedrijven moeilijk vinden met betrekking tot hun concurrenten: moeten wij onze LinkedIn connecties afschermen of niet? Tijdens een sessie bij een klant gisteren in Schiedam werd mij dezelfde vraag gesteld.
Dit betreffen beide bedrijven die zich bewegen in een zeer concurrerende markt en ik vind het daarom dan ook een begrijpelijke vraag.

LinkedIn cover foto

De achtergrondfoto op de inlogpagina van LinkedIn

Een superkort antwoord zou kunnen zijn: “De basis van LinkedIn is vertrouwen“. Maar dat is in dit geval toch iets te kort door de bocht.

Waarom heb je connecties?

Dat klinkt misschien als een overbodige vraag, maar het is goed om je nog even de essentie van LinkedIn te realiseren.

Als je een connectie maakt, dan nodig je die persoon uit in je netwerk. Je deelt vanaf dat moment niet alleen je kennis, maar ook je kennissen:
Je kunt mensen aan elkaar voorstellen en anderen vragen om jou voor te stellen aan iemand in hun netwerk. En je deelt kennis en doet nieuwe kennis op via je connecties.
Daar maak je niet alleen je eigen netwerk sterker mee, maar ook dat van anderen. Dat wekt vertrouwen. En dat is de basis van LinkedIn.

Wil je je connecties desondanks tóch afschermen, dan is het goed om dit te weten:

Lees verder 


Design: G.Makor | © Copyright 2010 – 2017 Computaal | KvK 24477407 | Algemene voorwaarden (.pdf) | Disclaimer